הוצאה לפועל חדלות פירעון מחיקת חובות פשיטת רגל הקמת חברה הקמת עמותה עריכת חוזים רישיון למתן אשראי רישיון למתן שירות בנכס פיננסי
רועי דנוס ואור מסיכה, משרד עורכי דין
Roey Danus & Or Mesika, LAW OFFICE

הוצאה לפועל וחדלות פירעון

צור קשר

חוזרים לנשום לרווחה

מחלקת הוצאה לפועל וחדלות פירעון של משרדנו, המנוהלת על ידי עו"ד רועי דנוס, מטפלת במכלול הליכי הוצאה לפועל וחדלות פירעון השונים, לטובת זוכים וחייבים. המטרה המרכזית אשר עצבנו לעצמנו בניהול הליכים אלו הינה להביא לשיקומו הכלכלי של היחיד על ידי הגעה להסדר תשלומים נוח שיאפשר לו לנהל אורח חיים תקין ושוטף מבלי שרוב הכנסותיו ילכו לתשלום חובות, וכאשר מדובר בחברה העומדת בפני הליכי חדלות פירעון, מטרתנו המרכזית הינה להמשיך את הפעלתה לצד ניהול ההליכים, מתוך התפיסה כי להביא לחיסולה היא אינה הדרך האופטימלית לפעול מהפן הכלכלי. למעשה, דווקא בעידן של אינפורמציה וטכנולוגיה, הערך הכלכלי של חברות עתירות ידע הוא שהעסק ימשיך להתקיים, שכן ההון האנושי והמידע המצוי בעסקים אלו יותר גבוה מנכסם הפיזי, כך שדווקא כשהעסק פעיל היכולת להניף אותו כלכלית היא יותר טובה.
ככל ומדובר בזוכים, משרדנו ילווה אתכם בגביית הכספים המגיעים לכם במהירות ויעילות מקסימלית, על מנת לאפשר את המשך פעילותכם הכלכלית התקינה.

משרדנו ילווה אתכם בכל ההליכים המתוארים במסירות רבה, על מנת להגיע עמכם לתוצאות הטובות ביותר עבורכם ועבור חברתכם ולהעניק לכם את השגשוג הכלכלי המבוקש.

לפועל עורך דין חובות בהוצאה לפועל חדלות פירעון של חברה הקמת חברה עורכי דין עורך דין הסכם מייסדים עורך דין פתיחת חברה עורך דין לפתיחת חברה רישיון למתן אשראי רישיון למתן הלוואות רישיון למתן אשראי בסיסי

גביית חובות עבור זוכים

משרדנו יעניק לכם את השירות היעיל ביותר לצורך הליכי גבייה מהירים, באמצעות שימוש בכלים הרלוונטיים בהתאם לסיטואציה ולסוג החוב הקיים, והכל על מנת להעניק לכם שקט בידיעה שחובכם יוחזר אליכם במהרה. אנו עוסקים בגביית כל סוגי החובות, הכוללים חוב מזונות, צ'קים דחויים, חוב מכוח פסקי דין, חוב מכוח הסכם ועוד.  

הגעה להסדר תשלומים

משרדנו יעניק שירות לחייבים המתקשים לעמוד בתשלום חובותיהם, על מנת להגיע להסדר תשלומים נוח, אשר יאפשר להם להמשיך לנהל אורח חיים תקין ומבלי שמרבית הכנסותיהם הולכים לתשלום חובות, דבר שבסופו של יום ימנע את הסתבכותם הכלכלית ויתרום לשיקומם הכלכלי. 

איחוד תיקים

אנו נקל על אופן ניהול התיקים וגביית החובות על ידי בקשה לאיחוד כל תיקי הוצאה לפועל אשר מתנהלים כנגד החייב, צעד אשר יביא לייעול ההליכים המשפטיים, יצמצם את גובה הריביות הכולל אשר מוטלים על החייב, ויאפשר קבלת הסדר תשלומים יותר נוח תוך לקיחה בחשבון של סך החובות הקיימים אצל החייב. 

מחיקת חובות

אנו נפעל במסגרת ההליכים השונים על מנת לצמצם את גובה החוב באמצעות הפחתה בריביות המתווספות לו, מתוך התפיסה כי הדבר יביא לשיקומו הכלכלי של החייב וכי תפיחת החוב לסכומים שאינם רציונליים מהווים מקור עיקרי לאי-יכולת תשלום החובות וחזרתו לשגרה של החייב.   

הוצאה לפועל

מטרת הליכי הוצאה לפועל הינם לאפשר למי שהוא בעל זכות, בין מכוח פסק דין, שטר או שיק, לממש את זכותו נגד אדם אחר.
בשל האמור, במסגרת מערכת הוצאה לפועל ניתן להוציא אל הפועל פסקי דין שהתקבלו בערכאות המשפט השונות, החלטות בעניין תשלום הוצאות, שטרות לרבות שיקים, שטרי משכנתאות וכן משכון רשום או מופקד, ותביעות על סכום קצוב.

במערכת הוצאה לפועל ישנם מספר מסלולים בהם ניתן לנקוט לצורך הליכי הגבייה:

  • בקשה לביצוע: במסגרת הליך זה הזוכה פותח בהליכים בדרך של הגשת בקשה לביצוע פסק הדין שניתן לזכותו בכל לשכת הוצאה לפועל שיבחר.
  • הוצאה לפועל במסלול המקוצר: מדובר בפניה להוצאה לפועל בגין גביית חובות בסכום של עד 25,000 ₪.
  • ביצוע משכון ומשכנתא: כאשר החייב אינו מסוגל לפרוע חוב בגין משכון או משכנתא, רשאי הזוכה להגיש בקשה לביצועם בהליכי הוצאה לפועל.
  • ביצוע שטר: אדם שבידיו שטר או שיק שלא נפרעו רשאי הוא לפנות להליכי הוצאה לפועל על מנת לממש את השטר או את השיק, כאילו היו אלה פסק דין.
  • ביצוע תביעה על סכום קצוב: בהתקיים התנאים שבדין, רשאי תובע להגיש תביעה על סכום קצוב של עד 75,000 ₪ ישירות ללשכת הוצאה לפועל במקום להגישה לבית המשפט.

במענה על הליכים אלו, החייב מצידו יכול להתגונן על ידי העלאת אחת מהטענות הבאות:

  • הגשת התנגדות: הליך ההתנגדות נוגע רק להליכי ביצוע שטר או בקשר לביצוע תביעה על סכום קצוב אשר הוגשו על ידי הזוכה, כאשר במקרה של הגשת התנגדות רשם הוצאה לפועל יעכב את ההליכים ויעביר את התיק לבית המשפט המוסמך.
  • טענת פרעתי: החייב רשאי, בכל עת, להגיש לרשם הוצאה לפועל בקשה בטענת "פרעתי", המושתתת על הצהרת החייב כי פרע את חובו, או שאינו נדרש לשלם את החוב מסיבות מסוימות, כאשר רשם הוצאה לפועל, או במקרים מסוימים בית המשפט, יכריעו בבקשתו. טענה זו ניתן להעלות במסגרת הליכי ביצוע שטר, הליכי מימוש משכון או משכנתא, הליכי פינוי והליכים נוספים בהוצאה לפועל.
  • בקשה לצו תשלומים: החייב רשאי להגיש "בקשה לצו תשלומים" שהינה בקשה לתשלום החוב הפסוק בשיעורים שייקבעו בהתאם ליכולתו של החייב ובכפוף לשיעורי התשלום המזעריים הבאים: אם סכום החוב אינו עולה על 100,000 ₪, התקופה לתשלום לא תעלה על 3 שנים; אם סכום החוב עולה על 100,000 ₪, התקופה לתשלום החוב לא תעלה על 4 שנים. בשני המקרים, הרשם רשאי לקבוע מועד ארוך יותר לתשלום החוב ורשאי הוא לקבל החלטה מנומקת על הארכת תקופת התשלומים בתקופה נוספת שלא תעלה על 3 שנים. במסגרת הליך זה רשם הוצאה לפועל רשאי להורות לאחד את כל תיקי החייב ולקבוע כי צו התשלומים יחול על כל חובותיו. במסגרת הליך זה יתבצע על ידי הרשם חקירת יכולת, אשר הינה חקירה הנועדה לברר את מצבו הכלכלי של החייב ואת מידת יכולתו למלא אחר החיוב המוטל עליו.
  • בקשה לאיחוד תיקים: הליך זה מתאים לחייב אשר פועלים כנגדו נושים רבים בהליכי הוצאה לפועל, אשר מטרתו הינה להקל על החייב כדי שיוכל לשלם לנושיו השונים במרוכז לפי תכנית תשלומים המתאימה ליכולותיו הכלכליות.
  • הודעת חייב על אי-יכולת לשלם את החוב: חייב שאין ביכולתו לשלם את החוב הפסוק בשיעורי התשלום המזעריים הקבועים בחוק, יודיע על כך לרשם הוצאה לפועל, והמשך ההליכים יתבצעו לפי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
  • חייב העומד בתשלומים: אם החייב משלם את חובו בשיעורים שנקבעו לו על ידי רשם הוצאה לפועל, ניתן להכריז עליו כעל חייב העומד בתשלומים, כאשר משמעות הכרזה זו היא שגובה הריבית המתווספת לחוב יופחת, וכי שלא ניתן יהיה לנקוט נגד החייב בהגבלות שונות.

 

במסגרת ההליכים השונים ניתן לדרוש לנקוט בצעדים כנגד החייב על מנת להביאו להשתתף בהליכים ולשלם את חובותיו, אשר אלו כוללים הזמנה לבירור, הוצאת צווי הבאה, מאסר בשל התחמקות מתשלום חוב מזונות, רישום במרשם החייבים בעלי היכולת המשתמטים מתשלום חובותיהם, הליכי חיפוש ועיכוב יציאה מן הארץ, צו למסירת מידע אודות החייב, עיקולים שונים (עיקול מיטלטלין, עיקול מקרקעין, עיקול אצל צד שלישי, מינוי כונס נכסים, ביצוע בעין, פינוי מקרקעין) ועוד.

חדלות פירעון ופשיטת רגל

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018, עוסק בהסדרת פירעון חובותיו של חייב הנמצא במצב של חדלות פירעון או שעלול להימצא במצב של חדלות פירעון. חוק זה חל על שני סוגי חייבים:

  • חייב שהוא אדם פרטי;
  • חייב שהוא חברה או שותפות.

מטרתו של החוק הוא להביא, ככל שאפשר, לשיקומו הכלכלי של החייב, להגדיל את שיעור החוב שייפרע, ולגבי חייב שהוא יחיד, לקדם את שילובו מחדש במרקם החיים הכלכליים.
למעשה, חדלות פירעון הוא אחד משני מצבים כלכליים – מצב בו החייב אינו יכול לשלם את חובותיו במועדם, בין אם מועד פירעונם הגיע ובין אם לא (המבחן התזרימי); מצב בו סך התחייבויות החייב, לרבות התחייבויות עתידיות ומותנות, עולה על שווי נכסיו (המבחן המאזני).
הליכי חדלות פירעון נפתחים בהגשת בקשה לצו לפתיחת הליכים על ידי החייב או הנושה, ומסתיימים בביטול הצו לפתיחת הליכים לאחר שניתן הפטר לחייב מחובותיו כאשר מדובר ביחיד, וכאשר מדובר בתאגיד המשך הפעלתו ככל ואושרה התוכנית לשיקום כלכלי המסדירה את אופן המשך פעילותו, או בפירוק שלו וחיסולו.

הליכי חדלות פירעון לגבי חייב שהוא יחיד: כאשר הבקשה מוגשת על ידי החייב עצמו, היא תוגש לידי הממונה, אך כאשר סך חובותיו של החייב אינו עולה על 149,559 ₪ הבקשה תוגש לרשם הוצאה לפועל. במצב בו המבקש הוא הנושה, הבקשה תוגש לבית המשפט השלום.
אם מתקיימים התנאים לפתיחת הליכים יורה הממונה או רשם הוצאה לפועל, לפי העניין, על מתן צו לפתיחת הליכים, כאשר כל גורם הרואה עצמו נפגע מהצו רשאי להגיש בקשה לביטולו.
עם מתן הצו לפתיחת הליכים ימונה נאמן ליישום הליכי חדלות הפירעון, כאשר במסגרת הליכים אלו כל נכסי קופת הנשייה יעמדו לפירעון חובות העבר של החייב ולתשלום הוצאות הליכי חדלות הפירעון. נכסי קופת הנשייה יעמדו לחלוקה בין הנושים השונים בהתאם לסדר הקדימות הקבוע בחוק, כאשר בשלב זה הליכי הגבייה וההליכים המשפטיים נגד החייב יוקפאו. לאחר מתן הצו יוטלו על החייב הגבלות שונות, כאשר בזמן זה הנאמן יבדוק את מצבו הכלכלי וידווח על ממצאיו לממונה או לרשם הוצאה לפועל, לפי העניין.
בתום תקופת הביניים ייתן בית המשפט או רשם הוצאה לפועל, לפי העניין, צו לשיקום כלכלי, אשר במסגרתו ייקבע, בין השאר, האם יינתן לחייב הפטר לאלתר, והאם תחוב עליו תקופה ארוכה או קצרה יותר לתשלום חובותיו, ככל ומתקיימים התנאים שנקבעו לכך בחוק.
בתום תקופת התשלומים מופטר החייב מחובות העבר שלא ניתן לפרעם מקופת הנשייה, בשים לב כי ההפטר אינו חל על חובות מזונות, על תשלומים עונשיים ועל חובות כתוצאה מעבירות פליליות מסוימות.

הליכי חדלות פירעון לגבי תאגיד: הליך חדלות פירעון לגבי תאגיד נפתח בהגשת בקשה לצו לפתיחת הליכים לבית המשפט המחוזי על ידי התאגיד או על ידי הנושה. כל אדם שעלול להיפגע ממתן הצו רשאי להגיש התנגדות לבקשה לצו לפתיחת הליכים.
במסגרת הצו יורה בית המשפט המחוזי על אחד מאלה:

  1. הפעלת התאגיד לשם שיקומו הכלכלי לתקופה שאורכה עד 9 חודשים. בית המשפט יורה כך רק כאשר יש סיכוי סביר לשיקום התאגיד; אין חשש סביר שהפעלת התאגיד לשם שיקומו הכלכלי תפגע בנושים; ושיש אמצעים למימון ההוצאות הכרוכות בהפעלת התאגיד.
  2. פירוק התאגיד – אם התנאים להפעלת התאגיד אינם מתקיימים.
  3. הפעלה זמנית של התאגיד – אם נדרש לבית המשפט מידע נוסף כדי לקבוע האם יש סיכוי סביר לשיקום התאגיד.

עם מתן הצו לפתיחת הליכים ימונה נאמן ליישום הליכי חדלות הפירעון, כאשר כל נכסי קופת הנשייה יעמדו לפירעון חובות העבר של התאגיד ולתשלום הוצאות הליכי חדלות הפירעון. נכסי קופת הנשייה יעמדו לחלוקה בין הנושים בהתאם לסדר הקדימות הקבוע בחוק. כמו כן, הליכי הגבייה וההליכים המשפטיים נגד התאגיד יוקפאו.
אם בית המשפט הורה על הפעלת התאגיד לשם שיקומו הכלכלי ייחשב התאגיד כ"תאגיד בהפעלה", כאשר בתקופה זו קיימות הגבלות שונות על פעילות התאגיד, ומנגד – החוק מגביל את יכולתם של צדדים שלישיים הקשורים בחוזים עם התאגיד לבטל את החוזים הללו.
במהלך תקופת ההפעלה יגבש הנאמן תכנית לשיקום כלכלי עבור התאגיד ולאחר מכן יביא אותה לאישור הנושים, בעלי המניות ובית המשפט. אם התוכנית לשיקום כלכלי לא אושרה או שבית המשפט הורה על פירוק התאגיד, יפעל הנאמן למימוש נכסי קופת הנשייה, לחלוקת התמורה בין הנושים בהתאם לסדר הקדימויות הקבוע בחוק ולחיסול התאגיד.

צור קשר