
רועי דנוס ואור מסיכה, משרד עורכי דין
Roey Danus & Or Mesika, LAW OFFICE
תאגידים
צור קשר
מביאים את החברה לשגשוג ולהגשמת כל מטרותיה
מחלקת תאגידים בראשותו של עו"ד אור מסיכה תלווה אתכם במגוון תחומי המשפט התאגידי, ותעניק לכם שירות מלא המיועד לכל סוגי החברות הפועלות בתחום. משרדנו ילווה אתכם במגוון נושאים, מין רגע הקמת החברה, השגת המימון הנדרש לה, קבלת רישיון העיסוק המבוקש לה והליווי השוטף לכל אורך חייה. בין הנושאים בהם עוסקת המחלקה ניתן למנות את הקמת החברה תוך הגדרת יעדי הפעילות שלה; השגת המימון הדרוש לחברה באמצעות מימון המונים הוני, השגת רישיונות פיננסים במגוון תחומי פעילות, כגון, רישיון למתן אשראי ורישיון למתן שירות בנכס פיננסי; שירותי ציות לחברות לצורך עמידה בנהלי איסור הלבנת הון ובחוקים והתקנות השונות בנושא, תוך ביצוע כל הדיווחים השוטפים. התפיסה שלנו הינה שמתן מכלול שירותים אלו יעניקו לנושאי המשרה בחברה לנהל את החברה בשקט, דבר שיביא את החברה לשגשוג כלכלי תוך הגשמת כל מטרותיה ויעדיה.

הקמת חברה והקמת עמותה
משרדנו ידאג להקמת החברה והעמותה במהירות, וזאת בהתאם לסוג הפעילות המבוקש ולצורכי הלקוחות. במסגרת פעילות זו אנו נבחר עמכם את האסטרטגיה הראויה בה יש לפעול, נגדיר את יעדי התאגיד ונכין עבורכם את כל המסמכים הדרושים לצורך ההקמה, והכל בהתאם להוראות חוק החברות, תשנ"ט-1999, וחוק העמותות, תש"ם-1980.
רישיון למתן אשראי ורישיון למתן שירות בנכס פיננסי
משרדנו עוסק במתן ליווי וייעוץ בהליך השגת רישיון למתן אשראי לטובת העוסקים במתן הלוואות חוץ בנקאיות, ורישיון למתן שירות בנכס פיננסי המתאים לעוסקים במתן שירותי המרות של נכסים פיננסים, כמו המרת מטבעות. במסגרת ההליך אנו נדאג כי החברה תעמוד בכל הוראות החוק והתקנות השונות לצורך קבלת הרישיונות. לאחר קבלת הרישיון אנו נמשיך להעניק לכם ליווי צמוד לצורך המשך עמידה בכל הוראות החוק המתבקשות מכוח החזקה ברישיון.
שירותי ציות
משרדנו יעניק לכם שירותי ציות לצורך עמידה בכל הוראות החוק השונות לצורך ניהול התאגיד. שירותים אלו כוללים עמידה בחובות הדיווח לרשויות השונות, עמידה בכל הוראות החוק והתקנות הרבות, הקמת הגופים הפנימיים השונים בתאגיד ועמידה בכל הוראות חוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000, וזאת על מנת לאפשר לכם להתרכז בניהול החברה בראש שקט.
עריכת חוזים והסכמים
משרדנו ינסח עבורכם את כל ההסכמים והחוזים השונים בהתאם לצורכי התאגיד ובהתאם לפעילות המבוקשת. בין הסכמים אלו, ניתן למנות הסכם מייסדים, הסכם הקצאת מניות, הסכמי שכירות, הסכמי העסקה ועוד. הסכמים אלו יוכלו להבטיח כי זכויות התאגיד יישמרו כנדרש בכל עסקה אותה הוא יבצע ובכל תחום פעילות בה יעסוק.
מתן שירותי ציות - השקט שלכם לפעול
משרדנו עוסק בכל שירותי הציות והליווי לחברות מכול הסוגים לאורך כל ימי פעילותן. כחלק מפעילות זו אנו נדאג להקמת החברה במהירות בהתאם ליעדי הפעילות הצפוי שלה. לאחר הליך ההקמה התאגיד מחויב בדרישות רגולטוריות רבות, הנובעות מכוח חוקים רבים, הכוללים, בין היתר, את חוק החברות, חוק העמותות, חוק איסור הלבנת הון, תקנות החברות ועוד. חקיקה זו מחייבת את החברה בעמידה בכללי ממשל תאגידי בהתאם לסוג החברה וסוג הפעילות שלה, כגון מינויים של נושאי משרה שונים, כגון דירקטורים ומנכ"ל, קיום אסיפות כלליות, ישיבות דירקטוריון, וועדות ביקורת, הגשת דיווחים שונים כגון דוחות שנתיים ודיווח על שינויים בחברה. אי-עמידה בכללים אלו עלולה לגרור פתיחה בהליכים משמעת מנהליים והטלת עיצומים בסכומים גבוהים, ולמעשה חושפת את החברה לסיכונים משפטיים רבים.
משרדנו ילווה אתכם בהליכים אלו בצורה מקצועית ומהירה, ויעניק לכם את השקט להתעסק בניהול ענייני החברה ללא הטרדות רגולטוריות. אנו מעניקים לכם את השקט להביא את החברה לשגשוג כלכלי וביטחון תעסוקתי, תוך הגשמת כל יעדי הפעילות שלה.
רישיונות לחברות ועסקים - רישיון למתן אשראי ורישיון למתן שירות בנכס פיננסי
משרדנו נותן מענה וליווי הנוגע למגוון של רישיונות פיננסים, הכוללים הליך קבלת רישיון למתן שירות בנכס פיננסי ולמתן אשראי, הליך קבלת רישיון סליקה, הליך קבלת רישיון חברה לייעוץ ושיווק השקעות וחברה לניהול תיקי השקעות, רישיון להפעלת זירת סוחר ועוד. קבלת רישיונות אלו מחייב בעמידה בדרישות רגולטוריות רבות ומורכבות. כמו כן, גם לאחר קבלת הרישיון ישנן רשימת דרישות רבה לצורך תפעול החברה בעלת הרישיון, הכוללות דיווחים שוטפים לרשויות, מעקב אחר עדכוני חקיקה וחוזרים, וכן ציות להוראות החוק והתקנות הרבות.
דרישות אלו של קבלת הרישיון וגם הליווי שלאחריו דורשות ליווי מקצועי צמוד ושוטף, הנובע מהמיומנות הייחודית הנדרשת בתחום הרישוי הפיננסי, דבר אשר יכול להתבצע רק על ידי בעלי ניסיון מקצועי רב. עורכי הדין של משרדנו הם בעלי המומחיות הייחודית של תחומים אלו אשר יעניקו לכם את השירות המקצועי לצורך קבלת הרישיון הנכסף.
רישיון למתן שירות בנכס פיננסי ולמתן אשראי: משנת 2004 ועד לאחרונה, הסדרת פעילותם של חלפני כספים ונותני האשראי החוץ בנקאי, והפיקוח עליהם, נעשו לפי חוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000, שקובע הוראות רגולטוריות לעניין איסור הלבנת הון. כיום הסדרת פעילותם של עוסקים אלו נעשית לפי חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (שירותים פיננסיים מוסדרים), תשע"ו-2016, שמסדיר את התחום וקובע, בין היתר, הוראות לעניין חובת רישיון, ממשל תאגידי והוראות שתכליתן הגנות צרכניות על הלווים, שלפיו הם מוגדרים כנותני שירותים פיננסיים ונדרשים להחזיק ברישיון מאת הרגולטור בהתאם לאופי פעילותם והיקפה. אישור בקשת הרישיון לנותני שירותים פיננסים כרוך בבדיקה של המסמכים והנתונים שהוגשו, ובנוסף לכך כרוך בבדיקת עברו הפלילי של המבקש ובדיקת מידע מודיעיני משטרתי בנוגע לפעילותו, ככל ומידע כזה קיים.
השירותים הפיננסיים המוסדרים המוגדרים בחוק נחלקים לחמישה סוגי רישיונות: רישיון למתן אשראי; רישיון למתן שירות בנכס פיננסי; רישיון להפעלת מערכת לתיווך באשראי; רישיון לשירותי פיקדון ואשראי; ורישיון הנפקה. להלן פירוט קצר של כל אחד מסוגי הרישיונות:
- רישיון למתן אשראי שעייננו כל מי שעיסוקו במתן אשראי, ובתוך כך, מנכי שיקים ונותני הלוואות.
- רישיון למתן שירות בנכס פיננסי שעניינו נש"מים שעסקו בהמרה והעברת כספים וכן גורמים המבצעים העברה, המרה או שמירה של נכסים פיננסים.
- רישיון להפעלת מערכת לתיווך באשראי: נוגע לגורמים המציעים לציבור להשקיע את כספם במתן הלוואות או ללוות כספים באמצעות פלטפורמה מקוונת.
- רישיון לשירותי פיקדון ואשראי: נוגע לאגודות שיתופיות המעוניינות לפעול כבנקים זעירים.
- רישיון הנפקה: נוגע לבעלי רישיון למתן אשראי או בעלי רישיון למתן שירותי פיקדון ואשראי שהם בעלי רישיון מורחב, המעוניינים להציע לציבור תשלום באמצעות כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים.
רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון הינו הגוף האחראי על רישוי נותני שירותים פיננסיים. בעל עסק שעוסק ביותר מתחום אחד צריך רישיון לכל אחד מעיסוקיו, למשל, רישיון למתן אשראי לצד רישיון למתן שירות בנכס פיננסי. במסגרת הגשת בקשת הרישיון, נדרש מבקש הרישיון להגיש נתונים ומסמכים שונים, שהרכבם נקבע בהתאם לסוג הרישיון המבוקש, אך באופן כללי הם דומים וכוללים את הטפסים והנתונים שלהלן: פרטי זיהוי והתקשרות; מידע על המצב הכספי של מבקש הרישיון; מידע על גורמים הפועלים במבקש הרישיון; גורמים המכווינים את פעילות מבקש הרישיון ונושאי משרה; תשובות לשאלונים אודות הרקע העסקי של מבקש הרישיון; מצב חשבון הכולל יתרת חוב ממס הכנסה ויתרת חוב ממס ערך מוסף; כתב הסכמה למתן הרשאה למפקח או למי מטעמו לקבל מידע אודות המבקש מן המרשם; תצהירים הנוגעים ליושרו של מבקש הרישיון; הצהרת הון על גבי טופס 1219 של רשות המיסים מאושרת על ידי רו"ח; דוח כספי ועוד.
רישיון לייעוץ ושיווק השקעות וחברה לניהול תיקים: לצורך קבלת הרישיון, על החברה המבקשת לעמוד בכל הוראות חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ"ה-1995, הכוללים, בין היתר, את הדרישות הבאות: בכל הנוגע לייעוץ ושיווק השקעות, על החברה המבקשת לעמוד בכל תנאי המהימנות הקבועים בחוק; להתחייב כי מי שיעסקו בשמה בייעוץ השקעות או בשיווק השקעות, לפי העניין, הם עובדיה שהם בעלי רישיון מתאים; להתחייב כי לא יכהן בה כנושא משרה מי שידוע לה שהורשע בעבירה, בהתאם לעבירות המפורטות בחוק, וכן מי שחל עליו איסור לכהן בה כנושה משרה בשל אמצעי אכיפה, למשך התקופה בה חל עליו האיסור האמור; לחברה הון עצמי בסכום הקבוע בתקנות; לחברה ביטוח, ערבות בנקאית, פיקדון או ניירות ערך בסכומים, בשיעורים ובתנאים שנקבעו בתקנות הביטוח; החברה אינה עוסקת בחיתום.
בכל הנוגע לניהול תיקים, נדרש כי החברה תעסוק אך ורק בניהול השקעות, בייעוץ השקעות, או בייעוץ פנסיוני או בשיווק פנסיוני, או בביצוע פעולות בבורסה ופעולות נלוות הדרושות לשם כך. כמו כן, נדרשת התחייבות של החברה כי מי שיעסוק בשמה בניהול תיקים הם עובדי החברה בעלי רישיון מתאים. בנוסף, נדרש כי החברה תעמיד הון בסכום שאינו קטן מהסכום הקבוע בחוק, ושיהיה לה ביטוח, ערבות בנקאית, פיקדון או ניירות ערך בסכומים, בשיעורים ובתנאים שנקבעו בתקנות.
רישיון זירת סוחר: זירת סוחר הינה מערכת ממוחשבת שבאמצעותה קונה אדם מלקוחותיו, לחשבונו העצמי, מכשירים פיננסים, או מוכר ללקוחותיו, מחשבונו העצמי, מכשירים פיננסים, באופן מאורגן, תדיר ושיטתי, למעט מערכת שבה כל המכשירים הפיננסיים שנקנים או שנמכרים הם מכשירים פיננסיים שתנאיהם נקבעו במשא ומתן ישיר בין הצדדים לעסקה. כמו כן, מדובר גם במערכת ממוחשבת המעמידה ללקוח אפשרות לבצע מסחר של מכשירים פיננסים.
כיום חוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968 קובע כי לא ניתן לנהל זירת סוחר אלא ברישיון מאת רשות ניירות ערך ובהתאם לתנאי הרישיון. לצורך קבלת הרישיון יש לעמוד בדרישות רבות, הכוללות, דוח על פעילות החברה, דוח סיכוני אשראי ומוסדות פיננסים בהם מופקדים כספי הלקוחות, דוח סיכוני שוק חודשי, תצהירי מהימנות ועוד.
רישיון סליקה: פרק ד'2 לחוק הבנקאות (רישוי), התשמ"א-1981 מגדיר סולק כבעל רישיון סליקה. ברישיון הסליקה של כל סולק מפורטים תחומי הפעולה והעיסוקים המותרים לו, הנקבעים בהתאם לניסיונו בתחום הסליקה, ליכולתו והיערכותו להתמודדות עם תחומי הפעולה והעיסוקים המותרים לו, להיקף פעילותו ולמידת היערכותו לכניסה לתחומי הפעולה והעיסוקים השונים, וכן בהתאם לבקשת הרישיון אשר הוגשה לנגיד בנק ישראל. כחלק מתחומי העיסוק שהותרו לסולקים, ניתן למנות הנפקת כרטיסי חיוב או אמצעי תשלום אחר; סליקת כרטיסי חיוב או אמצעי תשלום אחר; תפעול כרטיסי חיוב או אמצעי תשלום אחר; מתן אשראי, לרבות שירותי ניכיון; מתן ערבות לבתי עסק; ניהול מערכת תשלומים לרבות גביית כספים, העברתם והמרתם; קנייה ומכירה של מטבע חוץ; פעילויות בניירות ערך על חשבונו העצמי של הסולק; ניהול חשבון תשלום, הכולל רישום וניהול יתרות בכרטיסי חיוב או באמצעי תשלום; ניהול מועדוני לקוחות, ובכלל זה, הנפקת כרטיסים ואמצעי תשלום ללא שילוב עם מאפייני כרטיס החיוב או אמצעי תשלום ועוד.
גיוסי הון ומימון הוני ליזמים
מימון המונים היא שיטה למימון פרויקטים או מיזמים שבה מגייסים סכומי כסף ממספר רב של אנשים. השיטה הוותיקה למימון המונים הינה מימון המונים קלאסי (crowdfunding) אשר בסוג מימון זה המשקיעים אינם מקבלים תמורה עבור השקעתם, או שמקבלים תמורה בדמות מוצר או שירות, למשל, קבלה של עותק מהמוצר אותה יצרה החברה בה הושקעו הכספים. לצד שיטה זו, בשנים האחרונות נעשה שימוש במימון המונים הוני (crowdinvesting), כאשר בשיטה זו המשקיעים מקבלים מניות או איגרות חוב בחברה שבה השקיעו בתמורה להשקעתם. תחום זה הינו חדש בישראל ונמצא בפיקוח רשות ניירות ערך ומוסדר בתקנות ניירות ערך (הצעת ניירות ערך באמצעות רכז הצעה), התשע"ו-2017 ("התקנות"), החל מיום 27 בדצמבר 2017.
כאשר חברה מעוניינת להשתמש בכלי של מימון הוני, עליה לפנות לרכז הצעה, אשר עומד בראש חברה שמפעילה פלטפורמה אינטרנטית המכילה הצעות למימון המונים, כדי שיאפשר להציע באמצעותה ניירות ערך של החברה במודל של מימון המונים הוני. כאשר רכז ההצעה בוחן את בקשתה של החברה, עליו לוודא כי ההצעה מקיימות את תנאי החוק והתקנות על מנת למנוע תרמיות בהצעות אלו, לוודא שהמשקיעים מודעים למידע ולאזהרות לפני שניתן להם להשקיע, וכי החברה עומדת בתנאים הקבועים בתקנות. לאחר קבלת אישור מרכז ההצעה, על החברה להעביר דיווחים שוטפים למחזיקי ניירות הערך שלה באמצעות הפלטפורמה האינטרנטית המופעלת על ידי רכז ההצעה. בשל האמור, רכז ההצעה נדרש לנקוט אמצעים סבירים כדי לבדוק שההצעה מקיימת את תנאי התקנות וכדי למנוע תרמיות המבוצעות באמצעותו. רכז ההצעה מפרסם מספר רב של נהלים באופן שוטף כאשר על המשקיעים והיזמים לפעול בהתאם להם.
לצורך הגיוס ההוני, על החברה לעמוד במספר כללים:
- חברות מציעות יכולות להציע לציבור מניות או איגרות חוב בלבד.
- מבחינת אופי החברות המציעות, התקנות לא קובעות מגבלות לגבי סוג החברות המציעות, למעט הדרישה שאלו יהיו תאגידים שהתאגדו בישראל. לצד זאת, יש לשים לב כי מטבע הדברים מדובר בחברות פרטיות ולא בתאגידים מדווחים. לרוב, מדובר בחברות קטנות יחסית, שנמצאות בתחילת דרכן והן יכולות להגיע מתחומי פעילות שונים.
- אופן ההצעה – ההצעות באתר האינטרנט של רכז ההצעה נפתחות לפרק זמן מסוים, כאשר אסור להן לרדת מסכום הגיוס המינימלי המוגדר במסמכי ההצעה. משך הזמן שבו משקיעים יכולים להגיש הצעות לרכישה של ניירות ערך הוא בין 5 ימי עסקים ל-90 יום. בסיום התקופה בודק רכז ההצעה האם הצליחה החברה לקבל את מלוא סכום הגיוס שביקשה, שאם כן מועברים כספי התמורה לחברה, אך אם לא הכספים מוחזרים למשקיעים תוך 7 ימים.
- מגבלות גיוס – התקנות קובעות מגבלות בנוגע לסכומים שניתן לגייס והסכומים שניתן להשקיע באמצעות מימון המונים. כך, חברה מציעה יכולה לגייס באמצעות מימון זה עד תקרת גיוס שנעה בין 4-6 מיליון ₪ בתקופה של 12 חודשים עוקבים (בהצעה אחת או בכמה הצעות). הסכום המקסימלי הבסיסי לגיוס הוא 4 מיליון ₪. עם זאת, כאשר מדובר בהצעה מטעם משקיע מוביל, החברה יכולה לגייס עוד מיליון ₪ בשנה, ואם החברה מקבלת דוח בדיקה של רשות החדשנות או הסוכנות לעסקים קטנים הסכום עולה בעוד מיליון ₪.
- משקיע מוביל הינו אדם בעל עבר פורה בהשקעות, בהתאם לקבוע בתקנות, אשר עליו להשקיע בהצעה לפחות 10% מתוך הסכום הכולל שהשקיעו המשקיעים, באותם תנאים או בהבדלים שאינם מהותיים. בנוסף, משקיע מוביל צריך להיות ללא קשר עסקי או מקצועי לחברה המציעה בשנתיים שקדמו להצעה.
- בהצעה עצמה יש לפרט את סכום הגיוס שהחברה מבקשת לגייס, הכמות והמחיר של ניירות הערך המוצעים, מתן פרטים על החברה עצמה, פירוט על תחום הפעילות שלה, פירוט של אנשי המפתח בחברה ונושאי המשרה, מצבה הכלכלי והעסקי, מבנה הבעלות ומבנה ההון שלה, ומגבלות וסיכונים הכרוכים בהיענות להצעה.
לאחר ביצוע ההשקעה, החברה המציעה נדרשת לבצע דיווחים שוטפים העוברים למשקיעים באמצעות הפלטפורמה האינטרנטית שמפעיל רכז ההצעה. הדיווחים כוללים דוחות כספיים שנתיים, מידע שהחברה התחייבה למסור למשקיעים במסגרת ההצעה, מידע לגבי כל שינוי בהחזקות של בעלי השליטה ונושאי המשרה, כל שינוי מהותי בעסקיה ועוד.
ניירות הערך אינם רשומים למסחר בבורסה ולכן המשקיע יכול לממש את השקעתו בדרכים מוגבלות בלבד. למעשה, לרוב ההשקעה באיגרות החוב צפויה להסתיים בהתאם לתנאי איגרות החוב המתוארות במסגרת ההצעה. בכל הנוגע למניות, ההשקעה עשויה להימשך לזמן לא מוגבל, אך המשקיעים במניות זכאים לקבל דיבידנדים ככל ויוחלקו כאלו ואם המניות מגדירות זכות לכך. כמו כן, המשקיעים יוכלו לממש את השקעתם במקרים מסוימים, למשל, כאשר החברה הופכת לחברה ציבורית.
החל מיום 9 באפריל 2018 קיימת האפשרות לרכזי ההצעה להציע איגרות חוב באופן מבוזר, כאשר לפי מודל פעילות זה רכז ההצעה נדרש לגבש מודל לצורך פיזור הסיכון למשקיעים בין איגרות החוב של חברות מציעות שונות, ולפיו יוקצו כספי המשקיעים בין איגרות החוב. באופן זה רכז ההצעה בונה תיק איגרות חוב לכל משקיע, המורכב מהשקעות באיגרות חוב של מספר חברות מציעות, אבל כנקבע בתקנות, באף אחת מהן לא יעלה סכום ההשקעה על 5% מסך ההשקעה הכוללת של אותו משקיע. כלומר, החשיפה המקסימלית לכל חברה מציעה לא תעלה על 5% מתיק ההשקעות של המשקיע.